עמוס חיון
הסיפור של עמוס חיון:
נולדתי וגדלתי בהוד השרון בין הפרדסים ושדות התותים של סבתי. בשכונת נווה הדר, שהייתה נקודת מפגש בין תרבויות ועדות שונות שהשפה המשותפת להן הייתה האהבה לבישול ואירוח.
מגיל צעיר נחשפתי לטעמים שסיפרו לי עולם: לשכנה ממול עם הקובנה התימנית ולשכן בתחילת הרחוב שהיה מעמיד צנצנות של הרינג כבוש וחמוצים.
לאחר הצבא נחשפתי למטבחים המקצועיים. האהבה והסקרנות הוציאו אותי לחקור מטבחים בעולם ולבשל לצידם של שפים עטורי כוכבי מישלן, אך הגעגועים לארץ והרצון להביא ילד לעולם הובילו אותי חזרה לישראל; לשורשים, לשווקים הססגונים, לריחות ולמפגשים בין התרבויות השונות שמתקיימים רק כאן.
הבישול שלי מסתמך על חומרי גלם משובחים מהתוצרת המקומית, טיולי הבוקר בשדות החצילים והגפנים, מחלבות הבוטיק, האופה המקומי והדייג שעם שחר יוצא אל חופי אשדוד. כל אלו מעוררים בי השראה שאותה אני מעביר במנות שלי בתהליך של ההבנה בחומרי הגלם והטיפול הנכון שממצה את הטעמים שבהם.